Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • Geografia rukami detí 5.A a 5.B

            3. 5. 2024

               Žiaci si na hodine geografie s pani učiteľkou Michrinovou  opakovali učivo trochu netradične. Cieľom bolo rozvíjať tvorivosť, a tak vopred dostali úlohu vytvoriť čokoľvek na danú tému. Všetci boli veľmi kreatívni a zobrali túto úlohu veľmi vážne. Podarilo sa im z rôznych materiálov či už z lega, plastelíny alebo kartónu vytvoriť tie najrôznejšie pamiatky, kvety a planéty. Nápaditosť bola obrovská, vytvorili tak zaujímavé stavby ako iglu, Eiffelovu  vežu alebo našu slnečnú sústavu. Takýto spôsob upevňovania vedomostí žiakov veľmi oslovil a zaujal.

          • Školská plavecká liga – 2.kolo

            3. 5. 2024

               30.04.2024 sa uskutočnilo 2. kolo Školskej plaveckej ligy. Zapojilo sa doňho 84 žiakov z týchto škôl: ZŠ Konštantínova, ZŠ Mlynská, CZŠ, ZŠ s MŠ HavajSZŠ Giraltovce. Plavci pretekali v predpísaných disciplínach, ktoré boli už aj v prvom kole Žiaci sa snažili podať čo najlepšie plavecké výkony, za ktoré im prideľujeme body. Po absolvovaní troch kôl závere školského roka sa tieto body spočítajú a určí sa konečné poradie. Tí najlepší budú potom odmenení medailami a diplomami. Tešíme sa na záverečné tretie kolo.

            Výsledková listina: 
            Výsledky plaveckej ligy - 2.kolo.pdf

          • Talk talk course 2024 - Aktívna angličtina

            2. 5. 2024

               Týždňu aktívnej angličtiny patrí na našej škole pevné miesto. Tradične sa ho zúčastňujú žiaci vyšších ročníkov, ale ten tohoročný bol trošku iný - po  prvý krát boli jeho aktívnymi účastníkmi aj mladší žiaci, naši šiestaci. Spolu so siedmakmi si tak užili týždeň plný angličtiny.   Školskou klubovňou sa tak v dňoch od 22. do 26. apríla ozývala výlučne angličtina. Žiakom sa striedavo po 3 hodiny denne venoval lektor anglického jazyka, rodený Angličan Guy Cheetham (AKA Harry) 🙂, ktorý ako sám povedal strávil na našej škole opäť úžasný týždeň. Počiatočnú neistotu a obavy žiaci rýchlo prekonali aj vďaka jeho kamarátskemu a bezprostrednému prístupu. Rôznorodé aktivity a hry dostali zo žiakov maximum a tí nevynechali žiadnu príležitosť zdokonaliť svoju angličtinu. Pre niektorých to bola prvá možnosť stretnúť sa a komunikovať s „native speakrom“ a tú aj patrične využili.

               Každý žiak si okrem vedomostí, nových skúseností a zážitkov  odniesol aj certifikát o absolvovaní kurzu.

        • Noc s Bibliou
          • Noc s Bibliou

            2. 5. 2024

               Žiaci našej školy sa po prvýkrát zapojili do projektu Noc čítania Biblie, kde po prečítaní úryvku z Lukášovho evanjelia pracovali v skupinkách, svoje vedomosti si mohli otestovať v biblickom kvíze Riskuj, taktiež mali za úlohu pomocou obrázok porozprávať biblický príbeh a mladšie deti si zahrali aj biblické pexeso.

        • Deň matiek v ŠKD
          • Deň matiek v ŠKD

            29. 4. 2024

            Mama – slovo, ktoré sa každé dieťa naučí vyslovovať ako prvé. Blíži sa Deň matiek a to je príležitosť poďakovať sa za lásku, nehu, opateru,  starostlivosť, nekonečnú trpezlivosť a obetavosť, ktorou každá mama zahŕňa svoje deti. V ŠKD sme si za pomoci p. Márie Kozákovej a p. vychovávateľky M. Gojdičovej vyrobili pre mamky mydlové srdiečka. Aj touto cestou sa chceme poďakovať p. Kozákovej, že k nám prišla a odovzdala nám kúsoček svojho majstrovstva. smiley

          • Školský e-shop otvorený👌😃👍

            29. 4. 2024

            Dobrý deň všetkým! Máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej ste sami rozhodli. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: 

            https://kraloveskoly.cz/zs3sp/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 12.05.2024. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

            29. 4. 2024

            Ako každú jar aj v tomto školskom roku sme zorganizovali zber papiera, a tak sme prispeli aspoň „kvapkou v mori“ k záchrane našich stromov. Ako Zdravá škola si uvedomujeme potrebu chrániť prírodu.

            To, že problematika životného prostredia nám nie je ľahostajná a žiakom školy záleží na prírode, svedčí aj  úžasné množstvo nazbieraného papiera. Spolu to bolo 11745,6 kg. Najviac papiera vyzbierali a víťazmi sa stali 3.B za 1.stupeň  a  9.B za 2.stupeň. Obe triedy si užijú cenu víťaza - voľný deň v škole.

            Všetkým, ktorí prispeli a pomohli chrániť naše lesy vyslovujeme veľké poďakovanie!

        • ŠKD - Deň Zeme
          • ŠKD - Deň Zeme

            24. 4. 2024

            V ŠKD sme si Deň Zeme pripomenuli rôznymi aktivitami. Učili sme sa triediť odpad, vytvárali obrázky a plagáty ku Dňu Zeme a rozprávali o tom, ako chránime životné prostredie nielen v tento deň, ale počas celého roka.

          • Školské kolo pravopisnej olympiády

            24. 4. 2024

               Dňa 12.4.2024 sa žiaci našej školy zapojili do školského kola pravopisnej olympiády. Účastníci boli  na základe ročníkov rozdelení do dvoch kategórií. V 1. kategórii si svoje pravopisné znalosti preverili žiaci 5. – 7- ročníka. Do 2. kategórie boli zaradení žiaci 8. a 9. ročníka. Úlohou všetkých účastníkov olympiády bolo poradiť si s pravopisnými javmi v diktáte. Ten nebol ale vôbec jednoduchý. Žiaci sa však nezľakli a snažili sa to zvládnuť. Preto si všetci zaslúžia pochvalu.

            Oceneným žiakom gratulujeme:

               1. miesto – 5. ročník   Marcel Rákoš

               1. miesto – 6. ročník – Marek Referovič

               1. miesto – 7. ročník – Olívia Šotiková

               1. miesto – 8. ročník – Barbora Štofirová

               1. miesto –  9.ročník – Miriam Harhajová

          • UPRACME SLOVENSKO – DEŇ ZEME

            23. 4. 2024

            Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do medzinárodnej iniciatívy Upracme Slovensko, ktorú sme spojili s Dňom Zeme.

            19. apríla 2024 bola prvá vyučovacia hodina venovaná Dňu Zeme. Po prvej hodine sa všetci žiaci spolu s pedagogickým dozorom presunuli na vopred určené miesto. Počasie nám prialo a čo sa nám podarilo vyčistiť a upraviť?

            • Žiaci prvého ročníka vyzbierali odpadky popri miestnej komunikácii na ulici Cintorínskej smerom k mestským cintorínom.
            • Žiaci piateho ročníka vyčistili odstavnú plochu oproti Tesle.
            • Žiaci od druhého po štvrtý ročník a od šiesteho po deviaty ročník pracovali v areáli školy.

            Snahou všetkých bolo vyčistiť a upratať pridelený priestor. A ako sme sa snažili si môžete pozrieť vo fotodokumentácii.

            Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom za snahu a príspevok k čistejšiemu okoliu a mestskému podniku Služba za zapožičanie náradia a veľkokapacitného kontajnera na odpad. Každý malý krok má veľký vplyv, a naším úsilím sa snažíme pomáhať udržiavať našu planétu zdravšiu.

          • DEŇ ZEME v rámci Geografie 8.A a 8.B

            23. 4. 2024

               Už niekoľko rokov je 22. apríl významným dňom nielen pre našu planétu, ale aj pre ľudí na nej žijúcich. Práve na Deň Zeme si viac ako po iné dni uvedomujeme našu bytostnú závislosť od jej darov. Akoby sme po zvyšok roka úplne zabudli na to, že tento zázrak zvaný Zem je naším jediným domovom. V nemom úžase obdivujeme jej krásy a cítime potrebu chrániť jej poklady pre budúce generácie.
               V rámci geografie sa dňa 22. apríla 2024 žiaci 8.A a 8.B
             zúčastnili na besede s pánom Mgr. Baluďanským - astronómom. Cieľom tohto stretnutia bolo, aby sme si pripomenuli našu závislosť od cenných darov, ktoré nám Zem dáva, a uvedomili si, že prírodné zdroje nie sú nevyčerpateľné.
               Aby naša Zem nepripomínala mŕtvu, mesačnú krajinu bez akéhokoľvek života, sľúbili sme si, že pre ňu urobíme všetko, čo bude v našich silách. 

                                                                                 Zodpovedná: Mgr. Marta Michrinová

          • Úspešné okresné kolo Biologickej olympiády kategórie E

            22. 4. 2024

               Dňa 11. apríla 2024 prebiehalo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie E v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Stropkove, na ktorom sa zúčastnili naši žiaci. Súťažili aj so žiakmi z okresu Svidník, ale ich výsledky boli vyhodnocované osobitne. Tohtoročným obsahovým zameraním v odbornosti botanika boli rastliny vôd a ich okolí, v odbornosti zoológia živočíchy vôd a ich okolí a v odbornosti geológia geologicky významné lokality a vedomosti o vybraných mineráloch a horninách. Za náš okres v odbornosti botanika sa Barbora Štofirová z VIII.B umiestnila na 1. mieste a Laura Petrušková zo VIII.A na 6. mieste. V odbornosti zoológia sa Marek Referovič zo VI.B umiestnil na 1. miesteJakub Varga z IX.B na 2. mieste. V odbornosti geológia sa Veronika Kundrátová z VIII.A umiestnila na 2. mieste. Na krajské kolo postupujú žiaci z 1. a 2. miesta, teda z našich šiestich žiakov postupujú až piati. Srdečne blahoželáme našim šikovným biológom a veríme, že budú úspešní aj na krajskom kole.

          • Krajské kolo v stolnom tenise chlapcov

            19. 4. 2024

               Žiaci našej školy Marko Sekeľ, Ľuboš Rebej, Slavomír DovičákBranislav Burák sa dňa 18.04.2024Spišskej Starej Vsi zúčastnili na krajskom kole v stolnom tenise. V konkurencii desiatich družstiev z celého Prešovského kraja síce nepostúpili do finále, ale svojich súperov potrápili a nestratili sa ani medzi družstvami, v ktorých boli ligoví hráči z Popradu či Levoče. Naši žiaci získali mnoho cenných bodov a nadobudli v tomto športe mnoho cenných skúseností. Taktiež sa stretli s rovesníkmi z celého kraja, kde okrem merania síl v zápasoch vznikli aj nové kamarátstva.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje